×

Сајам ПФЕ у Математичкој гимназији

Секција примењене физике и електронике Математичке гимназје је по пети пут организовала Смотру ученичких пројеката реализованих током ове и претходне школске године. Пројекти су практични ученички радови из роботике, електронике, физике и програмирања. Представљено је петнаест пројеката насталих у Математичкој гимназији, као и пројекти гостију из Регионалног центра за таленте из Панчева и ПФЕ секције гимназије из Краљева.

Изузетну част су нам својим доласком указали гости наше Смотре, Небојша Бјелотомић, директор Иницијативе Дигитална Србија, професор др Коста Јовановић са Катедре за сигнале и системе Електротехничког факултета, Миодраг Савовић, саветник Школске управе за град Београд и Владислав Петковић организатор „Пупиновог изазова“.

Погледајте фотографије са сајма

Поред ученика Математичке гимназије Смотру су организовано посетили ученици Електротехничке школе „Никола Тесла“ и основних школа „Влада Аксентијевић“ и „Јелена Ћетковић“, а такође и више заинтересованих ученика и наставника из других средњих школа.

Своје радове презентовало је двадесет ученика Математичке гимназије, размењене су идеје и отворене нове могућности за сарадњу у оквиру Секције примењене физике и електронике Математичке гимназије у чијем раду могу да учествују и ученици других школа.

Представљен је победнички тим са националног такмичења „Еуробот јуниор“ и радионице у оквиру „Пупиновог изазова“.

После двогодишње паузе ово је прва јавна манифестација у организацији Секција примењене физике и електронике Математичке гимназије.

Очекујемо и надамо се новим догађајима на којима ће бити представљени пројекти на којима се тренутно ради.