×

Пупинов изазов 2022

Наши ученици успешни на такмичењу „Пупинов изазов”.

Финале такмичења „Пупинов изазов”, које окупља ученике заинтересоване за електронику и програмирање, одржано је 17. и 18. децембра у просторијама Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин” у Панчеву, на коме су и ученици Математичке гимназије:

Милица Јовичић, Угљеша Кузманов, Никола Ковачевић, Игњат Маринковић и Даниел Ђурчилов
постигли запажене учинке.

Учешће је узело 6 тимова, са укупно 16 чланова из 5 школа: Математичка гимназија, ЕТШ „Никола Тесла” Београд, гимназија „Урош Предић”, ЕТШ „Никола Тесла” Панчево и гимназија из Косовске Митровице.

Погледајте фотографије са Пупиновог изазова

Екипа коју си чинили Милица Јовичић, Угљеша Кузманов и Анђела Бабинцев освојила је друго место!

Првог дана такмичења одржана је велика радионица на којој су се обрађивали задаци рађени у целом прошлогодишњем циклусу „Путиновог изазова”, а чија је главна тема била Процесинг у моду за ЈАВА програмски језик, док је циљ другог, такмичарског, дана била управо у томе који ће се тим најбоље снаћи и на најефикаснији начин решити свима исти постављени задатак у сваком кругу. Ограничено време, подстицајни амбијент и такмичарска атмосфера допринели су неизвесности и узбудљивости до самог краја.

Финале такмичења „Пупинов изазов” био је својеврсан крај целог циклуса овог пројекта, који је реализован разним радионицама у организацији Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин” из Панчева и подршке компаније Ендава.

Такмичари су задовољни читавим пројектом и наглашавају како је ово за њих једно врло лепо и корисно искуство, које би радо поновили и препоручили другима да се у њему опробају.