×

Нови циклус такмичења „Пупинов изазов“

У Математичкој гинмазији 28.10.2023. године одржана је прва радионица у новом циклусу такмичења „Пупинов изазов“. Тема радионице била је упознавање нових такмичара са Ардуино породицом микроконтролера, платформом „TinkerCAD“, основама електронике, као и платформом „Github“ и алатом „git“.
За искусније такмичаре, одржана је и напредна радионица на којој су такмичари имали могућност да науче нешто више о контроли мотора, као и о коришћењу ултрасоничних сензора, те комбиновањем ових знања направе сонар.

Овај циклус такмичења има новину у односу на претходне, а то је укључење млађих сарадника у орагнизациони тим чиме се подстиче вршњачко учење и максимално олакшали преношење нових вештина такмичарима.

Погледајте фотографије са радионице

Финале „Пупиновог изазова“ планирано је за 3. фебруар 2024. у Математичкој гимназији, а до тада је планирано и одржавање додатних радионица на којима ће бити покривено градиво неопходно за учествовање на самом финалу, попут коришћења програмског алата „Processing 4“ и повезивање истог са микроконтролером. Тачне информације о накнадним радионицама биће објављене благовремено на нашем сајту, као и на званичном сајту Циркулирања: https://www.cirkuliranje.com/pupinov-izazov/

Такмичење је отворено за све средњошколе у Србији. Посебно смо поносни на чињеницу да су овој радионици присуствовали и ученици из Крагујевца, Чачка и Краљева.

Пријаве за такмичење су још увек отворене, и то можете учини у сваком тренутку на линку: https://www.cirkuliranje.com/pupinov-izazov/prijava/
Пријављивање се врши индивидуално или као тим који броји тачно два члана.