×

Финале Пупиновог изазова 2023/2024.

У просторијама Математичке гимназије у Београду успешно је одржано 3. финале Пупиновог изазова! Такмичење је постало међународно, у финалу је учестовало 23 тима из 9 школа, од чега 9 тимова из Румуније.

8 тимова из Средње школе Грироге Моисил из Темишвара и 1 тим из Coder Dojo CoderDojo Timisoara међународног покрета, 6 тимова из Математичке гимназије, 3 тима ЕТШ Никола Тесла Панчево, тим из ЕТШ Никола Тесла Београд, 2 тима из 6. београдске гимназије, и тимови из Рачунарске гимназије, Машинске школе у Панчеву и 1. београдске гимназије.

У свечаној сали Математичке гимназије такмичење су отворили обаћањем директорка Мирјана Катић испред Математичке гимназије, Владислав Петковић координатор пројекта Пупинов изазов и Јовица Милисављевић стручни сарадник пројекта и наставник одговоран за рад секције Примењене физике и електронике у Математичкој гимназији. Јовица Милицављевић је експерт у формалном и неформалном образовању нам је пренео искуство у раду са надареним ученицима, успешним учешћима у бројним престижним такмичењима и раду секције ПФЕ.МГа. Затим нам је своја искуства пренео Раду Тицију екперт неформалног образовања у области СТЕМ, оснивач и координатор Coder Dojo Timisoara, који је протекле године прославио 11 година постојања. На крају ово скупа обратио нам се Душан Дакић први победник Пупиновог изазова и стручник сарадник магазина Мехатроника.

Јуниор ментори су оправдали своју стручност Милица Јовичић, Десот Максимовић, Жарко Хајдер, Александар Бркић, Новак Стијепић и имали су појачање у Душану Дакићу.

Погледајте фотографије са финала

Искуснији ментори и чланови жирија су били стручни сарадници из Регионалног центра за таленте ,,Михајило Пупин“ из Панчева – Милан Сурла, Јован Поповић експерт компаније Мајкрософт и Мирослав Стипановић, есксперт из компаније Ендава.

Погледајте како је то изгледало

Жири је урадио сјајан посао а победу је однела екипа ,,Крокодил у бари“ из Математичке гимназије, Лена Перишић и Даниел Ђурчилов.
Поносни смо и честитамо члановима наше секције на освојеном првом месту!
Честитамо и тиму Александар Вукојевић и Никола Кочовић такође члановима наше секције на освојеном 3. месту!

Друго место је освојио тим Coder Dojo Timisoara у саставу Andrei Soare и Daniel Hnatiuc. Они су добили и специјалну награду NVIDIA Jetson Nano 4 GB развојни систем коју им је доделио Душан Дакић испред магазина Мехатроника и компаније NVIDIA.

Такмичење је такође било и медијски пропраћено, уживо укључењем у програм телевизија К1 и Н1, које можете погледати у наставку.

Пуно утисака, знања и нових пријатељатава обележило је овај Пупинов изазов. Сви који су учествовали не крију задовољство јер је створен један јединствен пројекат који је заживео и постао међународан.