×

Еуробот 2023

Јубиларни XX Национални куп у роботици „Еуробот Србија“ одржан је 21. и 22. априла у Новом Саду. Само такмичење је одржано у згради Научно- технолошког парка у организацији Факултета техничких наука из Новог Сада.

Тимови су се такмичили у две категорије, сениорској и јуниорској.

Наши јуниори, тим „Муње“, је освојио прво место!

Погледајте фотографије са такмичења

„Муње“ су: Милица Јовичић, Угљеша Кузманов, Новак Стијепић, Филип Марковић, Александар Бркић и Филип Бојковић.

„Муње“ се већ припремају за пут на европско такмичење Еуробот Јуниор које ће бити одржано 10. и 11. јуна у Цацхан-у (Француска).

Сениорски тим „МГРоботицс” је у конкуренцији факултетских тимова, и поред озбиљних техничких проблема, имао запажен наступ. Очекујемо још боље резултате од сениора наредне године. Еуробот је такмичење тимова а тим чине мотивисани појединци.

Како „Муње“ виде цео догађај:

Александар Бркић: Концепт такмичења је врло занимљив, упознаје нас са проблемима у роботици и начинима за њихово решавање. Мислим да је креативност донела нашем тиму победу.

Новак Стијепић: Мој задатак на такмичењу је био вожња робота. Ниједан меч није био лак, али су пресудили бољи дизајн и израда нашег робота. Поносан сам на победу и драго ми је да се уложени труд исплатио.

Филип Бојковић: Крв, сузе, зној и пуно среће!

Филип Марковић: Мислим да је оно због чега смо били најбољи не наш робот, већ начин на који смо успели сналажљиво, брзо и ефикасно да решимо проблеме на које смо наишли у току самог такмичења.

Угљеша Кузманов: Еуробот такмичење ми је донело нова искуства и проширило видике у областима електротехнике и роботике. Тимски базирано такмичење је за мене врло позитивна новина због заједничке друштвене атмосфере која је владала све време.

Милица Јовичић: Сјајна победа нашег тима! Желела бих да се захвалим Николи Ковачевићу (4ц) без чије подршке се све ово не би десило, наставнику Јовици који је веровао у наш тим и био уз нас на такмичењу, Филиповом оцу Дулу и брату Николи Бојковићу на простору за рад, моралној и техничкој подршци, Жарку на прецизним и брзим 3Д принтовима и транспорту робота до станице на ролерима и наравно целој сениорској екипи. Идемо у Француску да победимо!

Честитамо!